Oris%20web%20materials-10
51 59 70 00
Oris%20web%20materials-11
Bestill Time
Oris%20web%20materials-12
madla@oris-stavanger.no
Oris%20web%20materials-13
Facebook
GrindCare_measure_med_elektrode

Gode tips og råd

Personer som skjærer tenner kan få problemer som hodepine, ømme kjever, smerter i nakke/skuldre og dårlig søvnkvalitet. GrindCare er et apparat som både kan måle og redusere tanngnissingen.

God hjelp for deg som skjærer tenner

Personer som skjærer tenner kan få problemer som hodepine, ømme kjever, smerter i nakke/skuldre og dårlig søvnkvalitet. GrindCare er et apparat som både kan måle og redusere tanngnissingen.

- Det er helt normalt å skjære tenner. De fleste av oss skjærer faktisk litt tenner, men mange vet ikke om at de gjør det fordi tanngnissingen som regel skjer når vi sover, forteller tannlege Magne Skomedal.

Vanlige problemer ved tanngnissing
Noen skjærer tenner i så stor grad at det påvirker livskvaliteten gjennom ødelagte tenner, eller problemer som hodepine, ømme kjever, klikking i kjeven, redusert søvnkvalitet eller smerter i skuldre og nakke. Med riktig behandling kan disse plagene bli bedret.

Langvarig lindring med GrindCare
Det danske apparatet GrindCare er det første som både kan kartlegge og behandle tanngnissingen.

- Med hjelp av en liten elektrode som festes på tinningen, leser apparatet muskelbevegelsene dine mens du sover. Hver gang du biter eller skjærer tenner sender GrindCare en kort elektrisk impuls som får kjevemusklene til å slappe av. Dette er helt ufarlig, og vil samtidig bidra til at du ubevisst lærer kjevemusklene å slappe av mens du sover, forteller Skomedal.

Individuell bruk
- For noen kan det være nødvendig å benytte GrindCare til vedlikehold også etter at de har redusert tanngnissingen. Noen bruker apparatet et par ganger i uken, mens andre benytter det i perioder med stress el.l. da de skjærer mye tenner. Dette justerer man fint selv, sier tannlege Skomedal.

Kom i gang!
Kontakt TSMG for utredning og mer informasjon om behandling med GrindCare. Du kan også lese mer i pasientbrosjyren (pdf) og på websidene til produsent og importør: medotech.dk og tanngnissing.no